Specialisatie

Reuma

Doel:
Door tijdig ingrijpen van de podotherapeut wordt getracht om voetklachten te verminderen en om pijn te bestrijden. Let wel: volledige genezing van de reumatische voetklachten is niet mogelijk.

Diabetes

Mensen met diabetes hebben een grotere kans op problemen met de voeten en de huid dan mensen zonder diabetes. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat één op de vier patiënten met diabetes vroeg of laat te maken krijgt met een voetprobleem.

Sportblessures

Zo’n vijf miljoen mensen in Nederland nemen deel aan een actieve sportbeoefening. Helaas raken veel mensen tijdens het sporten geblesseerd. Wanneer een sporter geblesseerd raakt, wil deze spoedig weer genezen. Een podotherapeut kan de juiste therapie instellen voor een goed en verantwoord herstel. Ook past de podotherapeut preventief onderzoek toe om te voorkomen dat er klachten of blessures bij sporten ontstaan.

Kinderen met stands- of houdingsproblemen

De kindervoet kan NIET worden vergeleken met een volwassen voet. Na de geboorte zijn nog niet alle botstructuren in de voet aanwezig, en tevens werken niet alle voet- en beenspieren optimaal. Door tijdig ingrijpen van een podotherapeut kunnen bestaande pijnklachten vaak verholpen worden en / of afwijkende voet-, been- of teenstanden tijdens de groei gecorrigeerd.

Alle voorkomende huid- en nagelaandoeningen aan de voet

Een podotherapeut is een paramedicus met een wettelijk beschermde titel zoals omschreven in de wet BIG. De podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten welke voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Ook behandelen podotherapeuten klachten aan knieën, heupen en / of rug die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten, een en ander doormiddel van correcties aan de voeten. Een podotherapeut houdt zich daarnaast ook bezig met het behandelen van huid- en nagelaandoeningen, maar gaat ook preventief te werk.