Huid- en nagelaandoeningen

Huid- en nagelaandoeningen

Huid- en nagelproblemen zijn uiterst vervelend. Ze leveren ongemak of pijn op en zorgen ervoor dat je dagelijks last kunt ondervinden. Veel huid- en nagelproblemen aan de voeten zijn goed te behandelen. Podotherapeut R. Schreur helpt hierbij.

Welke afwijkingen kunnen voorkomen?

Er zijn verschillende klachten die kunnen optreden in de huid en nagels, waar de podotherapeut in kan ondersteunen:

  • bolle of ingegroeide nagels
  • diabetes
  • ontstekingen in de nagel
  • eelt
  • likdoorns
  • wonden aan de voet

Intake en behandeling huid- en nagelklachten

Waar komen deze klachten vandaan? Veel voorkomende oorzaken zijn verkeerd schoeisel, drukplekken op de voet, achterliggende (gezondheids)redenen of een verstoord looppatroon. Het is belangrijk om bij huid- en nagelklachten de oorzaak te achterhalen, om juist advies te kunnen geven ter preventie van de terugkeer van de klachten. Schoenadvies, looptechniek en/of regelmatige controle kunnen allemaal helpen om terugkeer te voorkomen.

Om huid- en nagelaandoeningen op de juiste manier te kunnen behandelen, beginnen we altijd met een intake. Hierbij wordt de voet en de klacht onderzocht. Wanneer er sprake is van wonden of gelijksoortige klachten, kunnen we deze direct behandelen. We kijken op een persoonlijke manier hoe we zo snel mogelijk de klachten kunnen verminderen en in de toekomst kunnen voorkomen. Hierbij werkt de podotherapeut samen met de pedicures om de voeten regelmatig te laten verzorgen.

Afspraak inplannen

Klachten aan de huid en/of nagels van je voeten kunnen een grote beperking vormen voor je bewegingsvrijheid. Laat deze daarom tijdig behandelen bij de podotherapeut. In onze praktijk helpen wij je door de klacht te onderzoeken en te behandelen zodat je zo snel mogelijk verlichting van de klachten ervaart. Neem contact op om jouw afspraak in te plannen.

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.