Voetklachten kinderen

Voetklachten kinderen

Heb je het idee dat je kind problemen ervaart rond het lopen, of pijn heeft aan de voet? Voetklachten kunnen voorkomen zodra de voeten zich nog aan het ontwikkelen zijn. Zorg ervoor dat je de klachten tijdig laat controleren om klachten op latere leeftijd te voorkomen.

Welke klachten kunnen voorkomen?

Kinderen kunnen te maken krijgen met verschillende voetklachten, of problemen die kunnen duiden op voetklachten, waaronder:

  • niet willen lopen
  • moeilijk lopen
  • pijn in de voeten of tijdens het lopen
  • vaak struikelen
  • afwijkende stand van de tenen
  • huid- en/of nagelaandoeningen

Bij deze klachten of andere problemen rond de voeten, enkels en/of benen van je kind, kun je terecht bij de podotherapeut. Om je kind op de juiste manier te helpen bij de klachten, beginnen we altijd met een intake. Deze intake bestaat uit een onderzoek naar de klacht(en).

Intake en voetonderzoek

Bij de podotherapeut vindt eerst onderzoek plaats naar de klacht. Afhankelijk van de klacht bestaat dit onderzoek uit verschillende onderdelen. Er wordt gekeken naar onder andere de schoenen, de (stand van de) voeten, de beweeglijkheid van de voeten en omliggende gewrichten, zoals enkel en knie, en de manier van lopen.

Schoenadvies bij kinderschoenen kopen

Bij kinderen is het kiezen van goede schoenen erg belangrijk. Kindervoeten zitten volop in de groei, de schoenmaat verandert snel en voor je het weet is een vrij nieuw paar schoenen alweer te klein. De podotherapeut geeft ook een schoenadvies en advies over de juiste maat, gebruik van de wreefsluiting en functionaliteit van de schoenen zodat zij zonder klachten met de schoenen kunnen lopen.

Afspraak inplannen

Heeft je kind last van voetklachten of problemen bij het lopen? Laat deze klachten dan controleren door de podotherapeut. Zo zorg je ervoor dat jouw kind weer fijn kan rondrennen en spelen, zonder voetproblemen.

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.